Befogadás, ölelés, érintés

Mindannyian, akik abban a szerencsében és áldásban részesülünk, hogy az anyaság csodáját megélhetjük, a címben szereplő három szó értelme, értéke, fontossága nem lehet kérdés. A befogadás a kulcsa és a záloga annak, hogy a gyermek egyáltalán megfoganjon és 9 hónapig akarva akaratlanul is körbeöleljük testünkkel a fejlődő magzatot.

Portrait of happy mother and baby

A nagy választóvíz a születés utáni időszak, és az én meggyőződésem szerint rendkívüli fontosságú, hogy az ölelés és az érintés továbbvigye és életben tartsa azt ami az első kilenc hónap alatt a természet rendje szerint bekövetkezik.

Szerencsére napjainkban egyre többen gyakorolják a babahordozás tradicionális módját, amikor a baba napközben sokat érintkezhet az édesanya testével, függetlenül attól, hogy a mama éppen főz, bevásárol vagy a kertben tevékenykedik.A babahordozás jótékony hatásairól sok helyen olvashatunk, még ennél is magasabb szint azonban, amikor teljes figyelmünkkel a baba felé fordulva gyakoroljuk az érintést. Ezt mi az ayurvédikus, indiai babamasszázs módszerével támogatjuk és segítünk, hogy a baba-mama kapcsolat teljessége, harmóniája ezáltal is épüljön és egy egész életre szóló biztos alapot jelentsen.

Ahogy azt már előzetesen is jeleztem, hamarosan egy új helyen lesz lehetősége az érdeklődő kismamáknak, hogy babájukkal együtt részt vegyenek egy csoportos babamasszázs tanfolyamon. Ez a hely a

Pécsi Mandala Jógastúdió, ahol augusztus 30-tól minden kedden délután 4 órakor szeretettel várjuk az érdeklődőket. A helyszín Pécsett a Petőfi utca 56 szám alatt a jógateremben

van, ahol matracok, plédek  állnak rendelkezésre.  amire az anyukának ülni, és a babát fektetni lehet. A másfél órás foglalkozás ilyen pici korban nem könnyen szinkronizálható. Lesz olyan baba, aki éberebb, lesz aki alszik, vagy aki megéhezik közben, esetleg tisztába kell tenni. Kérem előzetesen is mindenki megértését  a társaival szemben. A foglalkozásra bárki eljöhet, akit a módszer érdekel, de természetesen leginkább az 1-8 hónapos korú csecsemők akik számára ezt a masszázstechnikát legkönnyebb beépíteni a mindennapi rítusok közé.

Mivel egy ilyen csoportos foglalkozáson nincs mód egyedi személyiségtípus elemzésre, egy általános, mindekire érvényes és használható masszázstechnikát fogok megtanítani, és egy univerzális olajat fogunk használni, amit én biztosítok.

Kérek mindenkit, hogy a terem tisztaságának megőrzése érdekében mindenki hozzon elegendő, kis plédet, textilpelenkát, törölközőt, törlőkendőt. Köszönöm a megértést!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.